Wat zijn de verschillen tussen Windows 10 en Windows 11?

Windows 10 en Windows 11 zijn beide besturingssystemen van Microsoft, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen deze twee systemen.

Een van de belangrijkste verschillen is de interface. Windows 10 heeft een vertrouwd startmenu met snelkoppelingen naar vaak gebruikte programma’s en instellingen. Windows 11 daarentegen heeft een gloednieuw startmenu met live-tegels die real-time updates weergeven van je favoriete apps en programma’s. Dit kan handig zijn als je snel toegang wilt hebben tot de laatste informatie zonder dat je hiervoor een app hoeft te openen.

Verder heeft Windows 11 ook enkele nieuwe functies die Windows 10 niet heeft. Zo heeft Windows 11 verbeterde beveiligingsfuncties, zoals geavanceerde beveiligingsscanner en een firewall die ongewenste toegang tot je systeem kan blokkeren. Dit kan helpen om je computer te beschermen tegen malware en andere online bedreigingen.

Een ander belangrijk verschil tussen Windows 10 en Windows 11 is de ondersteuning voor oudere hardware. Windows 10 kan worden geïnstalleerd op een breder scala aan computers, terwijl Windows 11 alleen ondersteuning biedt voor de nieuwste generatie hardware. Dit betekent dat als je een oudere computer hebt, je misschien niet in staat bent om Windows 11 te installeren.

In het algemeen biedt Windows 11 een aantal interessante nieuwe functies en verbeteringen, zoals een verbeterd startmenu en verbeterde beveiliging. Als je op zoek bent naar de nieuwste en beste technologie, dan kan Windows 11 een goede keuze zijn. Maar als je tevreden bent met je huidige systeem en je wilt geen nieuwe hardware aanschaffen, dan is Windows 10 misschien een betere optie.